Teco Kft. a professzionális és broadcast videótechnikai feladatok megoldásszállítója.

Grass Valley (Canopus)

Ingyenes segédprogramok


Dokumentumok


Blackmagic Design (DeckLink)

Dokumentumok


ATOMOS

Dokumentumok


Brinno termékek

Dokumentumok


Kramer-Electronics

Dokumentumok


Libec

Dokumentumok


Darim - SoftLab NSK

FS1000, FS2000, FS2000HD, FS4000, FS4000HD

Az FS1000 kizárólag 32 bites operációs rendszert támogat!

Az 5-ös sorozatú szoftver működéséhez telepítve kell legyen a gépen a MICROSOFT DIRECTX FOR MANAGED CODE UPDATE és a Microsoft .NET Framework 2.0, valamint a.NET Framework 4 (Windows XP használata esetén), vagy .NET Framework 4.5 (Windows 7, 8, 8.1, 10 használata esetén)

.NET Framework 2.0 probléma
Amennyiben Windows 8, 8.1, 10 fut a gépen, abban az esetben a Vezérlőpult, Programok és szolgáltatások elemén belül "A Windows szolgáltatásainak be- és kikapcsolása" lehetőséget választva engedélyezheti a .NET Framework 3.5-ös és 2.0-ás változatának telepítését.

A .NET-keretrendszer 3.5 (és 2.0) telepítése igény esetén
Ha egy alkalmazás a .NET-keretrendszer meghatározott verzióját igényli, de a számítógépen nem található meg az adott verzió, akkor a rendszer automatikusan telepíteni és aktiválni tudja azt. Amikor az alkalmazás a telepítés elkezdését kéri, koppintson vagy kattintson A szolgáltatás telepítése elemre.

A .NET-keretrendszer 3.5 (és 2.0) engedélyezése a Vezérlőpulton - (Microsoftos bükkfanyelven)

 • A Vezérlőpult megnyitásához pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, koppintson a Keresés gombra (egér használata esetén mutasson a képernyő jobb felső sarkára, húzza a mutatót lefelé, és kattintson a Keresés gombra), a keresőmezőbe írja be a Vezérlőpult kifejezést, és koppintson vagy kattintson a Vezérlőpult találatra.
 • A Nézet menüben válassza a Nagy ikonok elemet, majd koppintson vagy kattintson a Programok és szolgáltatások elemre.
 • Koppintson vagy kattintson A Windows szolgáltatásainak be- és kikapcsolása elemre. Rendszergazdai engedély szükséges A rendszer rendszergazdai jelszót vagy a választás megerősítését kérheti.
 • Válassza a .NET-keretrendszer 3.5 (.NET 2.0 és 3.0 bennefoglalva) lehetőséget, és koppintson vagy kattintson az OK gombra.

Amennyiben a gépen találhatónál újabb szoftvert telepít a gépre, azt a szoftver automatikusan el fogja távolítani. Újraindításra akkor van szükség, amikor azt a gép kéri!

A jelenlegi, 5.7.0-ás szoftver változat lesz az utolsó, amely még Windows XP támogatással rendelkezik!

Legfrissebb szoftverváltozat letöltése FS1000-hez:


Legfrissebb szoftverváltozat letöltése FS2000/4000-hez:


Software CODEC pack
Erre a CODEC csomagra akkor van szükség, ha a más számítógépen szeretnének dolgozni az adáslebonyolító gép által rögzített fájlokkal, pl. utómunka céljából.


FS1000/2000/4000/2000HD/4000HD használati útmutató


FS1000 és a 16:9-es képarány
Nagyon sokan használják a meglévő FS-1000 rendszerüket, 4:3-as képarányú üzemmódban a mai napig. Közülük sokan szeretnének átállni 16:9-es képarányra. Nekik szeretnénk segíteni ezzel a leírással.

 1. Telepítsék a legfrissebb ForwardTSoftware-t. (Természetesen Windows XP felhasználók az 5.6.0-ás változatot telepítsék!)
 2. A "C:\Program Files\ForwardT Software\Tools\SLEngSettings\SLEngSettings.exe" fájlt futtassák és ott jelöljék ki a 11-sort PAL+ 16:9, kattintsanak a "Configure" gombra, majd válasszák a legfelső lehetőséget "Pal+ 16:9" for FD300 board #1 és ott kattintsanak a "Set" mezőbe."

Amennyiben megvannak ezek a beállítások, akkor az FS1000 a 16:9-es kapcsoló jelet (WSS) beinzertálja a kimenő jelbe. Streaming licenccel rendelkező felhasználóink ne felejtsék el a "graphot" módosítani. Az enkóder beállításainál a képarány alapértelmezetten "auto" állapotban van, ezt 16:9-re kell állítani.

Mi történik ha 4:3-as anyag kerül adásba?
Alaphelyzetben a 4:3-as anyagot az FS1000 szét fogja húzni 16:9-re, tehát minden és mindenki "kövér" lesz. A következő dolgokat lehet tenni ennek elkerülése érdekében:

 1. OnAir szoftver, Settings, General fül, Scale image to aspect legyen bepipálva.
 2. Legyen egy mappa* amiből az archív 4:3-as anyagok kerülnek adásba. Ebbe a mappába el kell helyezni egy default.SLini fájlt.
 3. A fájlnak a következő sorokat kell tartalmaznia:
  AspectX=4
  AspectY=3
  Ebben az esetben a 4:3-as fájlok úgy kerülnek adásba, hogy a két oldalon fekete csík lesz.
  Van lehetőség arra is, hogy ne legyen fekete csík, hanem nagyítson bele a képbe a szoftver, ilyenkor alul és felül croppolva lesz a kép, tehát kell egy harmadik sor
  Crop=100

*
A "default.SLini fájl egy bizonyos mappára vonatkozó alapértelmezett beállításokat tartalmazhat. A rendszer lehetőséget biztosít, hogy akár minden fájlnak egyenként határozza meg a felhasználó a beállításait. Erről bővebben a használati útmutató en_onair2.pdf-ben az 52. oldalon olvashatnak.


SportReplay


VS2000