Amit az EDIUS aktiválásról tudni kell

Hány gépen jogosult a felhasználó az EDIUS-t használni és hányszor aktiválhatja azt?
Egy szériaszámot egy időben egy gépen jogosult használni a felhasználó. Egy EDIUS licencnek EDIUS 7-9 esetén 3 db, EDIUS X esetén 2 db "ÉLŐ" aktiválása lehet. 1 aktiválás az asztali gépre, 1 aktiválás a laptop/notebookra, illetve egy tartalék. Vagy természetesen használhatja 1 gépen, és akkor 2 db (EDUIS X esetén 1) tartalék licenc marad.

Induljunk ki abból, hogy a felhasználó csupán 1 gépre telepíti a szoftvert és után aktiválnia kell a licencet az interneten keresztül. Sikeres eljárás esetén a GV szerverén a licenc aktiválás számláló 0-ról, 1-re vált. Amennyiben pl. "betegeskedni kezd" az operációs rendszer és azt újra kell telepíteni, akkor az újratelepítés előtt deaktiválni kell a licencet. Ha ez megtörténik, akkor a GV szerverén is a számláló 1-ről visszavált 0-ra, tehát újra 0 élő aktiválása lesz a licencnek. Amennyiben hardverhiba miatt nem tudja valaki deaktiválni a szoftvert, akkor a számláló marad 1-en a szerveren. Ebben az esetben az ismételt aktiválás követően a GV szerverén a számláló 1-ről 2-re fog váltani. Így már 2 db élő aktiválása lesz az adott szériaszámnak. Természetesen ez nem jelent semmi problémát, mert ha pl. operációs rendszer váratlan összeomlása miatt nem sikerül az aktuális telepítést de-aktiválni, még mindig is maradt egy aktiválási lehetőség. Tehát egy szériaszámot szinte bármennyiszer lehet aktiválni és deaktiválni, de élő aktiválás csak három lehet.

Ugyan a licenceket korlátlan számban lehet aktiválni és deaktiválni, de 30 napos cikluson belül egy szériaszámot csak 2 esetben lehet deaktiválni. Ha valamilyen oknál fogva újabb deaktiválásra lenne szükség lépjen velünk kapcsolatba a KAPCSOLAT oldalon található elérhetőségeink egyikén.

Az alábbi linken lehet ellenőrízni, hogy a felhasználó széria száma hány alkalommal és mikor került aktiválásra:
http://activation1.grassvalley.com/flexnet/operationsportal/logon.do

Az Activation ID mezőbe kerül a szériaszám, majd a Log in gombra kattintva tekinthető meg a licenc története.