EDIUS License Manager problémák

Számos esetben ütköznek problémába a felhasználók az EDIUS aktiválásával kapcsolatban. Nem sikerül az aktiválás, vagy deaktiválás, érénytelen szériaszámot jelez a GV License Manager, stb. A leggyakoribb problémák leküzdésében szeretnénk egy kis segítséget adni.

A hibakódok földi halandónak semmit sem mondanak. Magyarázat ITT OLVASHATÓ (az oldal angol nyelvű).

Első lépésként érdemes meggyőződni róla, hogy friss telepítőcsomagból történt-e a telepítés!

Pl. EDIUS Pro 7 - Windows 10 viszonylatban sokszor előfordul az"Invalid serial number" hibaüzenetet. Ennek legtöbb esetben az az oka, W10 megjelente előtti telepítőcsomag használata, ami nem meglepő módon nem kompatibilis a Windows 10-el. Mindenképp érdemes az utolsó 7.53-es telepítőcsomagot használni.

A legfrissebb csomagok a következő linkekről tölthetők le:

EDIUS Plug-In lista:

Ugyan a licenceket korlátlan számban lehet aktiválni és deaktiválni (természetesen élő aktiválás EDIUS 7-9 esetén maxmium 3 db, EDIUS X esetén maximum 2 db lehet, erről az "Amit az aktiválásról tudni kell" bejegyzésben olvashat részletesen), de 30 napos cikluson belül egy szériaszámot csak 2 esetben lehet deaktiválni. Ha valamilyen oknál fogva újabb deaktiválásra lenne szükség lépjen velünk kapcsolatba a KAPCSOLAT oldalon található elérhetőségeink egyikén.

Az EDIUS első indításakor meg kell adni a termék szériaszámát, majd be kell jelentkezni az EDIUS ID fiókba (Ha még nincs ilyen fiók, természetesen létre kell egyet hozni, majd bejelentkezni). A megadott szériaszám ehhez a fiókhoz fog kapcsolódni. Ez a később nem módosítható! Céges felhasználásnál érdemes központi címet használni pl. gengsztergazda@amitvnk.hu, nem pedig a vágók/szerkesztők privát e-mail címeit. Ugyan is, ha az illető elhagyja a tv-t, gyakorlatilag viszi magával az EDIUS licencet is. Mivel a Pro változatú EDIUS 60 naponta netkapcsolatot és bejelentkezést igényel az EDIUS ID fiókba, oda kell figyelni, hogy az adott gépen a megfelelő e-mail cím jelszó, jelszó párossal próbáljon a felhasználó bejelentkezni, különben "Invalid serial number" hibaüzenetet fog kapni!!