Grafika programozott inzertálása

Grafika programozott beszúrása

A feladat grafikai elem eseménytől függő megjelenítése. Pl. adott klip előtt / után, adott időpontban ,stb. A Title
Designer programban készített grafikus projekt elemei egyenként beilleszthetőek a lejátszó listába. A következő
lépéseket kell tenni:

 1. Válasszuk ki a Title Objects konténert (1-es jelölve a képen)
 2. Kattintsunk a 2-es jelölt gombra a beállításokhoz, az alábbi képet kell látnunk.
 3. Hozzunk létre egy új fület (lapot) a „New Page” gombra kattintással. Létre jön a „Title object1” nevű új fül (lap).
  Az OnAir szoftverben a Setting-ben található funkció segítségével betöltött grafikus projekt elemei a lenti képen látható „Title Object” legördülő listában is láthatóak. Függetlenül attól, hogy az adott elem rá lett-e programozva valamelyik (F9 – F12) funkció gombra, vagy sem.
 4. Válasszuk ki az ÉLŐ elemet a legördülő listából.
  Nevezzük át az új fület (vagy lapot) jóval informatívabbra. Például a „Page name” mezőbe gépeljük be az „Ez az élő” szöveget. A fül (lap) neve megváltozik. A lejátszó listába a zöld (5-ös) tudjuk betenni, ez az adott elem bekapcsolását jelenti. Kikapcsolni a sárga (6-os) gombbal lehet. Érdemes a 7-es, 8-as mezőket nullára állítani, mert grafika bekapcsoláshoz nem szabad időt megadni.
  A következő ábra azt szemlélteti, hogyan néz ki a lejátszó lista, miután az „Elő” grafikát beillesztettük. Figyeljük meg, hogy az időtartam (sárgaszínű) mező üres a grafika be/kikapcsolás soroknál! Azért, mert nullára állítottuk a (fenti ábrán) 7,8 mezőket.

  Nagyon fontos!
  Ha az F7-es gomb nincs bekapcsolva, az adott grafika nem fog megjelenni. Érdemes tudni, hogy egy-egy grafikus projekt (amit a Title managerben készítünk) korlátlan számú objektumot tartalmazhat. Nincs jelentősége, hogy a gyakorlatban maximum csak 9-et tudunk gombokra programozni (F8 + F9-F12) hiszen bármelyik elem listába helyezve (programozottan) is használható.